2012. december 6., csütörtök

Cinnamon Roll Cake (amerikai fahéjas süti)

2 bögre liszt, 1 bögre cukor, pici só, 4tk sütőpor, másfél bögre tej, 2 tojás, 2tk vanilia aroma, fél bögre olvasztott vaj.
Töltelék: 1 bögre puha vaj, 1 bögre cukor, 2ek liszt, 1ek őrölt fahéj.
Tetejére : 2 bögre porcukor, 5ek tej, 1tk vanilia aroma
A tésztához mindent összekeverünk, kivéve az olvasztott vajat.Ha ez megtörtént, akkor lassan az olvasztott vajat is belekeverjük.Kivajazott tepsibe öntjük.A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat, majd a tészta tetejére „rakosgatjuk” nagyjából egyenletesen, és egy kés segítségével „belekeverjük”.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 28-32 perc alatt készre sütjük. (A mi sütőnk kicsit bolondos, így nekem sokkal több idő kell hozzá, de ha már a széle picit barnás, valamint a tűpróbát is kiállja, akkor már jó.)A mázat kikeverjük, és amíg még meleg a sütink, ráöntjük. Ha megszilárdult a máz, máris fogyaszthatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése