2012. július 4., szerda

Görög citromos süti
Hozzávalók:
Tésztához:
1 joghurt(nagy)
25dkg liszt
10dkg búzadara
2 kk szódabikarbóna
20dkg cukor
3tojás
1 citrom leve és reszelt héja
pici só

Sziruphoz:
20dkg cukor
3dl víz
2-3 citrom

Elkészítése:
  1. Egy másik edényben a joghurtot, a tojásokat, a citromlevet és citromhéjat keverjük össze kézi habverővel, majd a lisztes keverékhez öntjük és fakanállal összedolgozzuk.
  2. Kivajazott-kilisztezett (kb fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk a masszát.
  3. Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
  4. Közben a citromos szirupot is elkészítjük: kis lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét és a lereszelt héját. Kevergetve felmelegítjük, pár percig forraljuk.
  5. A meleg süteményt sűrűn villával megszúrkáljuk, és a szirup felét rákanalazzuk. Alufóliával letakarjuk, állni hagyjuk kb 15 percet  majd a maradék szirupot és rálocsolgatjuk. Kihűlve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése